Lucy1
Lucy2
Lucy3
Lucy4
Lucy5

Restaurangkoncept

50-tals restaurang x 3

Lucy's Diner är en temarestaurang i amerikankt retrostuk. Här har jag gjort den grafiska profilen, inkl logo, skyltar och både exteriör- och interiördesign. All lös inredning har vi letat och hittat på olika platser i världen och all fast inredning har jag designat.

Jag sköter marknadsmaterial och hemsida medan Lucy's själva publicerar antingen eget eller mitt material på Facebook.

Lucy's Diner finns numera i Löddeköpinge, Ljungbyhed och på Ring Knutstorp där de serverar härlig mat för hela familjen.

Private label

Nytt märke på tex-mex marknaden

Vi skapade Mexican Gold för att konkurrera med de etablerade märkena i Sverige. Jag gjorde allt från logga och grafisk profil till förpackningar och etiketter. Produkterna vände sig till största delen mot grossister och storbrukare. Det lyckades så bra att världens största aktör på den marknaden, Gruma i Mexico(!), köpte Mexican Gold. Snacka om att sälja snö till eskimåerna.

Texmex1
Texmex2
Texmex3

NÅGRA PROJEKT

Jerry sitter där på mötena och säger inte mycket. Lyssnar och iakttar. Kommer med en och annan fråga, och när han gått undrar man vad som egentligen hänt. Efter ett tag återkommer han med resultatet och visar att han inte bara förstått, utan han har tagit allt till en helt ny nivå.

Bertil Hallengren

Djurmatskampanj

Butikskampanj från scratch

Folket på marknadsföringsavdelningen hos Whiskas ringde och sa att de behövde en butikskampanj för sina 400g burkar, men de hade inte tid att ta fram idéer. Jag fick fria händer, antagligen för att de var nöjda med mitt arbete för dem tidigare.

Jag skapade en kampanj där kunderna fick en matskål vid köp av Whiskasprodukter. I kampanjen ingick införsäljningsmaterial, takskyltar och matskålar inkl displayer. De ändrade inte på något utan körde kampanjen precis som den var.

Barnvänligt

Merförsäljning och förnyelse

Busfabriken behövde lite nya produkter i sina cafeterior. Det blev slushmuggar, godispåsar och klubbor som jag designade.  Klubborna och en av slushmuggarna var till Busfabrikens nya lekland med dinosaurietema, Megcenter. Busfabriken och deras Megacenter finns på flera orter i både Sverige, Norge och Danmark. Till deras Megacenter i Uppsala gjorde jag dessutom originalen till bilderna som hänger på väggarna. Den största är 60x5 meter. Det kallar jag storformat.

Jag och Jerry träffades för ca 15 år sedan. Vi skulle göra en produktkatalog och hade hört talas om den här killen. Det första han gjorde var att tala om hur ful vår logga var och att det var kaos bland våra produkter. Det slutade med att han gjorde om loggan, strukturerade upp hela vårt sortiment i undergrupper med en logga för varje och därefter gjorde katalogen på 40 sidor. Sedan dess har han gjort allt grafiskt material åt mina företag

Anders Bergman